Beelden van textiel, teksten en verschillende materialen. Beeld en teksten verbeelden onze innerlijke wereld. Woorden krijgen een nieuwe betekenis in combinatie met beeld, kleur en compositie. Alle elementen spelen een rol bij het vertellen van het verhaal.

uit 2008 tot 2018 (klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

Vrouwkes van Roosendaal

2018

Een eerbetoon aan de vrouwen die bijdroegen aan 750 jaar samenleven in Roosendaal.  Roosendaal bestond in 2018 750 jaar. Voor de expositie van 'Kunsten onder 1 dak' eind september 2018 in de St.Janskerk in Roosendaal maakte ik deze scuptuur.

His seven last sentences

2016

His last sentences maakte ik voor het project van Spirit in Roosendaal, Jezus Revisited. De foto is een fragment: "Vrouw, ziedaar uw zoon" Men vooral hun betekenis, oeders wiens zoon uit beeld raakt door oorlog, geweld of anderszins.  De zeven laatste zinnen van Jezus verbeeldt in de huidige tijd. Zijn zeven laatste zinnen, en vooral hun betekenis, leven voort in onze hedendaagse cultuur.     

Laksmi

2016

Geinspireerd op de Hindoeistische godin Laksmi, godin van de overvloed. Met haar emoties om haar heen. Uit de serie: Spiegel van de ziel. Beelden waar de toeschouwer zich in mag verdiepen.  Zonder te oordelen na een eerste indruk. Zoals bij inter-menselijke ontmoetingen.

Female

2015

Wat is vrouwelijk? Female. Een poging tot verbeelding.   Uit de serie: Spiegel van de ziel. Beelden waar de toeschouwer zich in mag verdiepen.  Zonder te oordelen na een eerste indruk. Zoals bij inter-menselijke ontmoetingen.

Onvoorwaardelijk geluk

2013

Wat drijft ons? De zoektocht van mensen naar zingeving en geluk. Uit de serie: Spiegel van de ziel. Beelden waar de toeschouwer zich in mag verdiepen.  Zonder te oordelen na een eerste indruk. Zoals bij inter-menselijke ontmoetingen.

Roosendaal in 2210

2010

Roosendaal over tweehonderd jaar? Een stad multicultureel, jong, oud, groen, aandacht voor monumenten en mensen met aandacht voor elkaar.  Dit tweeluik heb ik gemaakt voor de wedstrijd met als titel 'Roosendaal over 200 jaar.' De eerse prijs die ik won bestond uit een blik met daarin de foto van mijn kunstwerk. Dat blik wordt bewaard in de kluis van museum Tongerlohuys te Roosendaal om in 2210 geopend te worden door mijn achterkleinkinderen en diens tijdgenoten. Ik ben erg benieuwd hoe werkelijkheid en wens dan overeen komen.   

Vlinders voor de Westrand

2012

Flarden van indrukken uit een wandeling met verschillende wijkbewoners heb ik verwerkt in dit kunstwerk. De Westrand is een groene wijk, met dieren, bloemen, bomen, speelplekken en kunst. Ook bordjes met verschillende talen, sociale controle en de dichte gordijnen. En....de vlinders van de Vlindertuin in het Westrandpark. Naar de wijk gehaald door de inzet van bewoners.   Wat opviel was de veelzijdigheid van de wijk. En de wens van bewoners op een gezellige wijk waar het goed toeven is. Daarom koos ik voor de symboliek van vlinders als brenger van vreugde, lichtheid en beweging. In het besef dat elke verandering nieuwe kansen biedt.   

Kansen voor iedereen

2008

Een op de tien bijstandsaanvragers verdwijnt uit beeld. Waar blijven zij? Hoe overleven zij? Dit werk vraagt aandacht voor de vrouwen die moeite hebben zich te voegen naar de regels van uitkeringsinstanties en hun eigen weg gaan. Zij vragen geen uitkering aan maar zoeken hun eigen inkomsten in de illegaliteit bijvoorbeeld de prostitutie. 

DJVT

2009

  De titel van het werk,de afkorting  DJVT van “De Jeugd van Tegenwoordig”,  Een jongere in een maatschappelijke context en tegelijkertijd in zijn eigen wereld met zijn eigen specifieke problematiek. De zeefdruk is in oplage van 50 samengevoegd in de grafiekmap van het project De Brabantse Ring i.s.m. het CBK West Brabant.