(klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

Een wandkleed voor Annabel

2019

Een persoonlijk wandkleed. Het hemeltje van de geboortewieg is gebruikt als ondergrond. Symbolen die betekenis hebben voor het kind en de ouders. Aangevuld met toepasselijke teksten. Ter gelegenheid van haar eerste verjaardag. 

Uit het dal naar de toekomst

2019

Herdenken van te vroeg overleden kinderen 2019. Textiel en tekst. Allerzielen begraafplaats Zoomvliet - Bergen op Zoom, Zeggestede - Roosendaal en Wereld Lichtjesdag Bergen op Zoom.  

Hidden in the past - Vrouwen van Roosendaal

2018

Een eerbetoon aan de vrouwen die, veelal op de achtergrond, bijdroegen aan 750 jaar samenleven in Roosendaal of andere gemeenschappen.  Gemaakt in 2018 bij het 750 jarig bestaan van Roosendaal.  

Altijd in ons hart - Zomer

2016

Ouders schreven de naam van hun overleden kind. We blijven de naam noemen. Deel 2 van een vierluik 'De vier jaargetijden'voor Allerzielen 2016.

His seven last sentences

2016

His last sentences maakte ik voor het project van Spirit in Roosendaal, Jezus Revisited. De foto is een fragment: "Vrouw, ziedaar uw zoon"  Moeders wiens zoon uit beeld raakt door oorlog, geweld of anderszins.  De zeven laatste zinnen van Jezus leven voort in de huidige tijd. Zij blijven actueel.    

Je hoort bij ons - Lente

2016

Ouders schreven de naam van hun overleden kind. We blijven de naam noemen. Deel 1  van een vierluik 'De vier jaargetijden' voor Allerzielen 2016‚Äč     

Lakshmi 2.0

2016

Geinspireerd op de Hindoeistische godin Lakshmi, godin van de overvloed. De godin met al haar emoties. Herziene versie.  Uit de serie: Spiegel van de ziel. Beelden waarbij de toeschouwer wordt uitgenodigd het beeld te ontmoeten.  Zonder alleen af te gaan op de eerste indruk. 

Me and my princesses

2016

Een monument voor de vrouw en haar emoties.

Mooi - Winter

2016

Ouders schreven de naam van hun overleden kind. We blijven de naam noemen. Deel 4 van het vierluik De vier jaargetijden voor Alerzielen 2016

Trots op jou - Herfst

2016

Ouders schreven de naam van hun overleden kind. We blijven de naam noemen. Deel 3  van een vierluik 'De vier jaargetijden' voor Allerzielen 2016  

Je hoort bij ons III

2015

Allerzielen 2015 installatie. Begraafplaatsen Roosendaal en Bergen op zoom. We gedenken de overleden kinderen en schrijven hun naam zodat we die blijven noemen.

Queen

2015

Monument

vlinders voor de Westrand II

2014

Met vrijwilligers heb ik deze opbergcontainer geschilderd. Het ontwerp kwam tot stand vanuit elementen uit de wijk. De container is bedoeld om gereedschap op te slaan van de nabij gelegen buurt-moestuin. de container is geschilderd ter gelegenheid van het 40 jarig bestaan van het buurthuis. 

Een hand van licht

2012

Bezoekers aan de herdenkingsbijeenkomsten Allerzielen 2012 schreven de namen van overleden kinderen in de hand. Hun namen blijven we noemen. (3/4 nov. 2012).

Terugkeer naar Liefde

2012

Eigenheid van mensen, vervreemding en terugkeer naar liefde in jezelf. Terugkeer naar de liefde in je jeugd.  Dit werk is gerealiseerd in de Vuurtorenschool, geïnspireerd op het thema 50 jaar Groeikern, Zoetermeer.  Een project van Terra Art Projects: De polder voorbij. maart 2012.

Appearance 1

2011

Dit beeld is onderdeel van een installatie die ik steeds nieuw maak voor een specifieke locatie

Appearance 5

2011

Dit beeld is onderdeel van een installatie die ik steeds nieuw maak voor een specifieke locatie

Appearance 9

2011

Dit beeld is onderdeel van een installatie die ik steeds nieuw maak voor een specifieke locatie.

De Gouden Kooi

2010

Expositie door Blommenkunst, Essentgebouw Roosendaal, november 2010.

Een land waar het leven goed is achterwand versie I

2010

Een land waar het leven goed is. Bekijk ook de video!!

Fijn samen of troosteloos alleen

2010

De beelden zijn ook los te koop. 450 per stuk/ 800 samen. titel vrouw: Nooit meer samen titel man: Hoe eenzaam is alleen

overzicht Landart Diessen

2010

 Luctor et Emergo

Roosendaal in 2210

2010

Hoe ziet Roosendaal er uit over tweehonderd jaar? Een stad multicultureel, jong, oud, groen, aandacht voor monumenten en mensen met aandacht voor elkaar.  Dit tweeluik heb ik gemaakt voor de wedstrijd met als titel 'Roosendaal over 200 jaar.' Naast 'eeuwige roem' was de eerse prijs die ik behaalde een blik met daarin de foto van mijn kunstwerk. Dat blik wordt bewaard in de kluis van museum Tongerlohuys te Roosendaal om in 2210 geopend te worden door mijn achterkleinkinderen en diens tijdgenoten. Ik ben erg benieuwd hoe werkelijkheid en wens dan overeen komen.   

The Next day

2010

Geïnspireerd door de dagelijkse realiteit in de krant, de NRC Next, komen de figuren tot leven. De vraag rijst: in wat voor wereld leven wij?  Deze wandsculptuur is gemaakt in opdracht van de uitgever en kado gedaan aan de redactie van NRC-next.

We blijven je naam noemen

2010

Project Allerzielen.NU van CKB West Brabant en Schatten van Brabant, 29 oktober 2010  op  begraafplaats Zegestede te Roosendaal.Bij dit project heb ik samengewerkt met Nicole Linders. Samen hebben we gesproken met enkele ouders van overleden zuigelingen. De ouders deelden met ons hun verhaal en wij hebben van daaruit het kunstproject verder vorm gegeven. De teksten zijn citaten van de ouders uit de gesprekken. De namen zijn van de zuigelingen en andere te vroeg overleden kinderen. De regenboog verbindt de drie kinderhofjes op de begraafplaats in Roosendaal en komt uit bij het meest recente kinderhofje. Op die plaats hebben we de sculptuur weggezet, met statafels en koffie, thee en Gijskoeken, muziek en licht. 

Zoeken naar balans

2010

Beeld geinspireerd op het persoonlijke verhaal van de opdrachtgever

DJVT

2009

  De titel van het werk,de afkorting  DJVT van “De Jeugd van Tegenwoordig”,  Een jongere in een maatschappelijke context en tegelijkertijd in zijn eigen wereld met zijn eigen specifieke problematiek. De zeefdruk is in oplage van 50 samengevoegd in de grafiekmap van het project De Brabantse Ring i.s.m. het CBK West Brabant.  

Family

2009

Familie veiligheid en kwetsbaar 

Kneeling

2009

Vrouwfiguur gemaakt van gaas, hout en krantenpapier. Afgewerkt met een matte lak. Teksten over wereldeconomie, crisis en innovatie. Gedwongen op de knieën. Het einde of een nieuw begin?